امام محمد باقر (ع) می فرمایند:
۞ کسی که غیر امین را امین و معتمد شمارد، حجّتی بر خدا ندارد.۞
شناسه خبر : 5040
  پرینتخانه » آخرین اخبار, اخبار ویژه, انتخاب سردبیر, کشاورزی, ویژه تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۲ | 216 بازدید | ارسال توسط :

آغاز فرایند گرده افشانی در نظام میراثی باغات انجیر دیم استهبان با اهمیت جهانی

به گزارش استهبان آنلاین مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان از آغاز فرایند گرده افشانی در نظام میراثی باغات انجیر دیم استهبان با اهمیت جهانی خبر داد و گفت: عملیات گرده افشانی درختان انجیر (بَردهی) در بزرگترین انجیرستان دیم دنیا آغاز گردیده
آغاز فرایند گرده افشانی در نظام میراثی باغات انجیر دیم استهبان با اهمیت جهانی

به گزارش استهبان آنلاین مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان از آغاز فرایند گرده افشانی در نظام میراثی باغات انجیر دیم استهبان با اهمیت جهانی خبر داد و گفت: عملیات گرده افشانی درختان انجیر (بَردهی) در بزرگترین انجیرستان دیم دنیا آغاز گردیده و این امر از اوایل خردادماه تا اوایل تیرماه در سطح ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغات بارور انجام می گردد.

 

مهدی اعیان منش سطح باغات بَرانجیر شهرستان را بالغ بر ۶۵۰ هکتار مثمر و غیر مثمر اعلام کرد و گفت: عمده درختان برانجیر در منطقه ایج استهبان قرار دارند و سالانه بین ۹۵۰ تا ۱۱۰۰ تن بَرانجیر با ارقام: پوزه دمبالی، دانه سفید، خاکستانی و جوهری در شهرستان تولید می شود.

 

اعیان منش عنوان کرد: در بازه زمانی گرده افشانی، بزرگترین بازارچه توزیع و فروش بَرانجیر در این شهرستان برپا می گردد و کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی و شرکت های وابسته در این بازار برای ارائه مشاوره در زمینه انتخاب رقم مناسب بَرانجیر، راه های کنترل آفت بَرانجیر، شناسایی زنبور قرمز مُخل عملکرد زنبور بلاستوفاگا و سایر آموزش های لازم مستقر می شوند.

 

این مقام مسئول گفت: در فرایند گرده افشانی انجیر، دانه گرده از میوه بهاره ی درخت بَرانجیر، به محصول تابستانه درخت انجیر خوراکی، توسط زنبور بلاستوفاگا منتقل و عملیات لقاح انجام می گیرد و انتخاب مناسب بَرانجیر و زمان بردهی می تواند تاثیر بسیاری بر میزان و کیفیت محصول برداشتی داشته باشد.

 

مدیر جهاد کشاورزی استهبان بیان داشت: بهترین زمان برَدهی ساعات خنک روز مانند صبح زود یا عصر در دمایی بین 25 تا 27 درجه است و درجه حرارت بالا، فعالیت زنبور بلاستوفاگا را کم کرده به نحوی که به ازای هر سه درجه افزایش دما ۲۰ درصد از عمر زنبور بلاستوفاگا کاسته می شود.

 

وی افزود: یکی از عوامل مهم در گرده افشانی موفق، اندازه قطر میوه خوراکی است و در شرایطی که سایز میوه ۹ تا ۱۳ میلی متر باشد، استیول میوه باز بوده و زنبور بلاستوفاگا به راحتی می تواند به داخل میوه رفته و عملیات گرده افشانی را انجام دهد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.