امام محمد باقر (ع) می فرمایند:
۞ کسی که غیر امین را امین و معتمد شمارد، حجّتی بر خدا ندارد.۞
شناسه خبر : 2580
  پرینتخانه » سیاسی, مصاحبه, ویژه تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۶ | 749 بازدید | ارسال توسط :
انتخابات مجلس؛

مصاحبه با محسن ساجدی کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی

محسن ساجدی کاندیدای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی
مصاحبه با محسن ساجدی کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی

1- ضمن معرفی خود بصورت کامل، سوابق اجرایی ، علمی، فرهنگی. سیاسی، اقتصادی خودتان را بیان کنید.

بنده محسن ساجدی متولد سال ۶۹ هستم. پدرم دکتر ساجدی عضو هیات علمی دانشگاه شیراز و برادر دو شهید بزرگوار ابراهیم و محسن ساجدی و مادرم سرکار خانم فقیهی فرزند روحانی مجاهد شهید حجةالاسلام شیخ احمد فقیهی اند که از مفاخر تاریخ معاصر شهر و استان بودند. تحصیلات کارشناسی را در رشته مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز و کارشناسی ارشد را در همین رشته دانشگاه علم و صنعت تهران گذراندم. همزمان با تحصیل در مقطع ارشد شروع به فعالیت در یک شرکت دانش بنیان در زمینه هوافضا و  پرنده های بدون سرنشین کردم و هم اکنون سهام دار، رئیس هیات مدیره و معاون اداری مالی این شرکت هستم.  که از مجموعه های پیشرو کشور در زمینه تحقیق و توسعه، بازرگانی و خدمات پرنده های بدون سرنشین است. در زمینه تحقیق و توسعه در مدت ۱۰ سال فعالیت موفق به تولید زیر سیستم های حیاتی پهپاد و ارائه آن به بازار شدیم، در زمینه خدمات هم از اولین شرکت هایی بودیم که در سطح کشور با استفاده از این فناوری موفق به نقشه برداری هوایی مناطق وسیع شدیم. شخص بنده بیش از ۱۵۰ روستای کشور را در این سال ها توفیق حضور و ارائه خدمت داشتم و به همین واسطه از نزدیک با مسائل روستا دست و پنجه نرم کرده ام. در چهار سال گذشته هم مسئولیت مدیریت مالی مجموعه خودمان را به عهده داشته ام و به تبع آن بر مفاهیم پایه مالی و اقتصادی که لازمه بعد نظارتی نماینده مجلس هست، تسلط کافی دارم.

همچنین بنده به زبان انگلیسی تسلط  کامل، زبان عربی تسلط نسبی و زبان فرانسه آشنایی دارم.

در ادوار مختلف مقاطع تحصیلی در تشکل های دانشجویی از جمله اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل کشور فعالیت داشته ام و در عرصه های مختلف علمی، فرهنگی و ورزشی توفیقاتی کسب کرده ام.از جمله:

دریافت جایزه نقدی مسابقات جهانی دانشجویی  ربات های پرنده IMAV۲۰۱۶ پکن

طراحی و ساخت ثبات داده حسگر کرنش سنج بال هواپیما

طراحی و ساخت عمودپرواز چهارموتوره با قابلیت ناوبری خودکار با فناوری شار نوری

کسب مقام اول استانی مسابقات دانش آموزی نهج البلاغه و راهیابی به مرحله کشوری

حفظ قرآن کریم (حدود ۱۴ جزء)

کسب مقام اول استانی مسابقات تئاتر دانش آموزی

عضویت در تیم های دانشجویی شنا و بدمینتون و شرکت در مسابقات کشوری

همچنین پس از تحصیلات دانشجویی در کنار کار از دوره های معرفتی حوزه های علمیه تهران به مدت ۵سال بهره برده ام.

2- تفکر و عملکرد جنابعالی با کدام یک از گرایش های سیاسی کشور همسو می باشد؟ و تاکنون در حزب یا گروه خاص سیاسی عضویت داشته یا فعالیت نموده اید؟

در حال حاضر از میان همه گرایش های سیاسی، تفکر بنده بیشترین قرابت را با جریان اصیل عدالتخواهی دارد. جریانی که عدالت را توام با معنویت و عقلانیت دنبال می کند، به مبانی و اصول انقلاب اسلامی پایبند است و با دو دیگری تحجر و تجدد مرزبندی روشنی دارد. به طور رسمی در هیچ حزب یاگروهی عضویت نداشته ام.

3- آیا برای چهار سال نمایندگی مجلس برنامه »مکتوبی« تهیه کردهاید؟ اگر پاسخ مثبت است این برنامه کی و چگونه منتشر خواهد شد؟

ذکر این نکته ضروری است که طبیعت کار نماینده با مسئول اجرایی متفاوت است و در مقام مثال مانند نقش مهندس ناظر در اجرای یک ساختمان را دارد. طبیعتا از پیمانکاری که مسئول اجرای ساختمان است (دولت)، مطالبه برنامه زمان بندی شده از ابتدا تا انتهای پروژه منطقی است اما کسی از مهندس ناظر انتظار برنامه دادن ندارد. از بعد قانون گذاری نماینده به مثابه مهندس نقشه کش عمل می کند و نقشه را در اختیار مجری قرار می دهد و بر عملکرد او نظارت می کند.  اولویت ها، رویکرد ها و خط مشی کلی اینجانب برای پذیرفتن این مسئولیت تنظیم و مکتوب شده از طریق کانال های فضای مجازی به اطلاع مردم عزیز خواهد رسید.

4- آیا تا این لحظه تیم مشاورهای برای خود تعیین کرده اید؟ درصورت مثبت بودن پاسخ، اسامی اعضای تیم مشاوره خود را در هر یک از حوزه های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و … اعلام بفرمایید.

بله، بنده در ابتدا برای ورود به این عرصه از افراد متخصصی در حوزه های مختلف مشاوره گرفتم. از جمله دکتر خطیبی متخصص حوزه آب، مهندس شرافتی متخصص دیوان محاسبات و حجة الاسلام خاکی متخصص فقه اقتصادی و در ادامه نیز در صورت انتخاب شدن از دایره وسیع تری از مشاوران زبده استفاده خواهم کرد.

5- نظر صریح خود را درباره (شفافیت) منابع هزینه های تبلیغاتی، عملکرد و آرای (مثبت و منفی و ممتنع) نمایندگان در جلسات مجلس شورای اسلامی بیان بفرمائید. 

بنده به شفافیت حداکثری معتقدم. یعنی شفافیت به موقع  کنش های مهم نمایندگی ، از جمله آراء صحن علنی، امضاء طرح ها و لوایح، آراء کمیسون ها، هدایا، توصیه نامه ها و … ریز هزینه های انتخاباتی به همراه منابع تامین آن ها را هم در ایام تبلیغات در کانال های فضای مجازی قرار خواهم داد.

6- اولویت شما عضویت در کدام کمیسیون از کمیسیون های مجلس است و چرا؟

از حیث دغدغه های اصلی ای که دنبال می کنم یعنی تقویت تعاونی ها و شوراهای صنفی و تحکیم بنیان خانواده با محوریت دفاع از حقوق زنان، اولویت اول بنده کمیسیون اجتماعی است. اولویت بعدی کمیسیون آئین نامه داخلی مجلس است زیرا که اصلاح بسیاری از کژکارکردی های نمایندگان از این کمیسیون شروع داشت.
از حیث تخصص و تجربه هم به ترتیب کمیسیون های صنایع و معادن و برنامه و بودجه را می توانم دنبال کنم اما دغدغه و انگیزه مندی در انتخاب کمیسیون از نظر بنده وزن بالاتری نسبت به داشتن دانش و تجربه صرفا در یک حیطه خاص از دریای موضوعات تخصصی در این دو کمیسیون دارد. خصوصا این که معمولا کمیسیون های فرهنگی، اجتماعی جذابیت های اعتباری سایر کمیسیون های پر زرق و برق مانند انرژی و صنایع و بودجه را ندارند و تنها افراد دغدغه مند در آن ایفای نقش واقعی می کنند.

7- مهم ترین نقاط قوت و ضعف مجلس دوازدهم از نگاه شما چیست؟

مهمترین نقطه قوت مجلس یازدهم پرداختن به اولویت های واقعی کشور و تصویب قوانین مهم و راهبردی در زمینه های هسته ای ، جوانی جمعیت، بهبود فضای کسب و کار، مالیات بر خانه های خالی و عایدی سرمایه و…بود. ضعف عمده آن هم عدم استفاده بجا از ابزارهای نظارتی برای پاسخگو کردن هر دو دولت بود.

8- حد و اندازه دخالت یک نماینده مجلس در انتصابات مدیران دولتی تا چه اندازه می دانید؟

نماینده مجلس به صورت طبیعی به سبب ارتباطات وسیعی که با مردم و مسئولان دارد می تواند بازوی مشورتی خوبی برای مدیران بالادستی جهت انتخاب مدیران باشد ولی مشکل آن جاست که بسیاری از نمایندگان فراتر از شان مشورتی شان با سوء استفاده از ابزارهایی که دارند در عزل و نصب ها دخالت می کنند.

9- مهم ترین مشکل کشور و راه حل آن را بیان کنید.

مهمترین مشکل کشور عدم استفاده بهینه و بهره ورانه از سرمایه های طبیعی و انسانی است و مشکل بزرگتر توزیع ناعادلانه منابع، فرصت ها ، ثروت ملی و ابزار تولید و تجارت میان مردم است و راه حل نیز تغییر ریل کشور با اصلاح قوانین با رویکرد عدالت محوری و بهره وری است.

10- مهم ترین مشکل حوزه انتخابیه و راه حل آن را مطرح نمائید.

مهم ترین معضل حوزه انتخابیه مساله آب است و نیاز به یک بازنگری اساسی در مدیریت منابع آب موجود و تخصیص اعتبارات و سرمایه گذاری جدی در این حوزه کاملا احساس می شود. وظیفه نماینده هماهنگ کردن همه دستگاه های اجرایی برای مقابله با بحران آب به عنوان مساله اول سال های پیشرو هست.

11- رویکرد جنابعالی در خصوص اجرای عدالت در سه شهرستان حوزه انتخابیه به چه نحو می باشد؟

برای اجرای عدالت در دوره نمایندگی، رویکرد مردم در ایام تبلیغات بیش از هر چیز تعیین کننده است. در هر یک از سه شهرستان حوزه انتخابیه مردمی که به نامزد منطقه خود به صرف قرابت بیشتر جغرافیایی اقبال نشان می دهند و از او انتظار دارند برای آن ها بیشتر کار کند، نمی توانند از منتخب آینده مطالبه عدالت کنند. زیرا نماینده ای که فارغ از صلاحیت های فردی به سبب گرایش های قومی قبیله ای انتخاب شود در طول دوره نیز ناگزیر به سمت شهر و روستای خود غش می کند تا انتظارات شکل گرفته را ادا کند. لذا رویکرد اصلی بنده در ایام تبلیغات حتی در شهر خودم نیز مبارزه با این نوع نگاه و دعوت مردم به بررسی دقیق همه نامزدها از هر سه شهرستان است.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.