امام محمد باقر (ع) می فرمایند:
۞ کسی که غیر امین را امین و معتمد شمارد، حجّتی بر خدا ندارد.۞
شناسه خبر : 1241
  پرینتخانه » آخرین اخبار, اخبار ویژه, اقتصادی, انتخاب سردبیر, بین الملل, پست های محبوب, سیاسی, کشاورزی, کشوری, گزارش خبری, مذهبی, ویژه تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۷ | 297 بازدید | ارسال توسط :
با حضور پرفسورلی قائم مقام گروه مشاوران علمی دبیرخانه جیاس فائو؛

ثبت جهانی “نظام انجیر استهبان” در مرحله نهایی قرار گرفت

به گزارش استهبان آنلاین نشست ثبت جهانی نظام انجیر استهبان با حضور پروفسور لی قائم مقام گروه مشاوران علمی دبیرخانه جیاس فائو در روز یکشنبه هفتم خردادماه با حضور مسئولین برگزار شد.
ثبت جهانی “نظام انجیر استهبان” در مرحله نهایی قرار گرفت

به گزارش استهبان آنلاین رئیس موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی در نشست ثبت جهانی نظام انجیر استهبان که با حضور پروفسورلی قائم مقام گروه مشاوران علمی دبیرخانه جیاس فائو که در روز یکشنبه هفتم خردادماه با حضور مسئولین برگزار شد، با تاکید بر اینکه فرآیند ثبت نظام انجیر استهبان به عنوان چهارمین نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی در ایران از چند سال گذشته در دست اقدام است، گفت: آخرین مرحله این فرآیند در کشور با حضور پروفسورلی به صورت میدانی انجام می شود. علی کیانی راد در این نشست اظهار کرد: طی یک ماه آینده در نشست گروه مشاوران علمی جیاس گزارش مستندی از این بازدید ارائه و پیش می شود با روندی که طی شده است “ثبت نظام انجیراستهبان” نهایی شود. به گفته وی؛ پیش از این سه نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی از ایران ثبت شده است که اولین “نظام کشاورزی مبتنی بر قنات در کاشان” و دومین و سومین نظام های ثبت شده “نظام تولید انگور و فرآورده های آن در دره جوزان ملایر” و ” نظام زراعت سنتی زعفران مبتنی بر قنات شهرستان گناباد استان خراسان رضوی” هستند. رئیس موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه علاوه بر” نظام انجیر استهبان” ، دو نظام باغ های سنتی گردوی تویسرکان و باغ های سنتی قزوین نیز در دست بررسی است، تصریح کرد: این موسسه به عنوان نقطه تماس ملی و واحد پشتیبان تحقیقاتی و تهیه پروپوزال ها عمل می کند و تاکنون نظام های دیگری نیز در مرحله مطالعه و در دست بررسی دارد. ایران رتبه چهارم ثبت نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی دارد کیانی راد؛ با بیان اینکه کشور ما، رتبه چهارم ثبت نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی را دارد، ابراز کرد: تاکنون 72 نظام در ۲۴ کشور ثبت جهانی شده است که چین با بیشترین تعداد در جایگاه اول، ژاپن جایگاه دوم و اسپانیا و مراکش با شش نظام به طور مشترک در جایگاه سوم قرار دارند. این محقق؛ با اشاره به اینکه یک سری نظام های کشاورزی در دنیا وجود دارد که تولید کنندگان، تمام ذی نفعان و ذی نقشان که به این سیستم کشاورزی وابسته هستند نسل به نسل آن را منتقل کردند و این نظام ها باید در دنیا شناسایی و معرفی شود و ما در جهت حفظ و انتقال آنها به نسل‌های آینده عمل کنیم، افزود: نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی که مشابه نظام یونسکو است در سال 2005 میلادی به ابتکار یک مدیر ایرانی سازمان خوارو بار جهانی (فائو) پیشنهاد و تصویب شد. کیانی راد به این موضوع که هر نظام کشاورزی برای ثبت در GIAHS باید پنج ویژگی را داشته باشد نیز گریزی زد و افزود: ویژگی اول نقش بسیار مهم این نظام کشاورزی در تامین امنیت غذایی، معیشت خانوارها و افراد مرتبط با نظام می باشد و ویژگی دوم تنوع زیستی، تنوع گیاهی و جانوری که حول این نظام شکل گرفته است. وی با بیان اینکه حفظ دانش بومی و سنتی اگرچه با تکنولوژی مدرن آمیخته شده باشد ویژگی سوم است، افزود: ویژگی چهارم ارزش‌ها، باورها و نظام های اجتماعی، فرهنگی و دینی که حول این نظام شکل گرفته است. رئیس موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: مناظر طبیعی که می تواند در توسعه گردشگری نقش داشته باشد ضرورت پنجم برای ثبت یک نظام کشاورزی در GIAHS است.

در ادامه مهندس کارگر فرماندار شهرستان استهبان با بیان خیر مقدم به پرفسور لی ، دکتر طهماسبی نماینده مردم استهبان و نی ریز، دکتر کیانی راد از وزارت جهاد کشاورزی، مهندس دلیری از جهاد کشاورزی استان فارس و سایر افراد حاضر در جلسه گفت: شهرستان استهبان یکی از ۳۷ شهرستان استان فارس است که در شرق استان قرار دارد و قریب ۷۲ هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است این شهرستان از سه شهر و دو بخش و چهار دهستان تشکیل شده است که تقریباً شغل بیش از ۹۰ درصد مردم در این شهرستان باغداری می باشد و معیشتشان از راه کشاورزی تامین می‌شود بنابراین انجیر با همه مردم استهبان در ارتباط است که ۹۰ درصد به صورت مستقیم و ۱۰ درصد دیگر هم به نوعی در ارتباط است که دربحث تجارت و بسته بندی دخیل هستند. همچنین در ادامه گفت: ثبت میراث جهانی باغات انجیر دیم استهبان به عنوان یک نظام بین المللی بسیار برای ما اهمیت دارد به ویژه در زمینه توسعه پایدار این باغات و نگهداری آنها و همچنین در تلاش هستیم در زمینه بین المللی هم از این حمایت ها بهره مند شویم. اراده دولت هم بر این است که از این نظام میراثی حمایت کند که به عنوان یک نظام بین المللی ثبت شود. قطعا هر آنچه نیاز هست دولت دریغ نخواهد کرد. از جناب پروفسور لی نماینده فائو که امروز امده اند پروپوزالی که خدمتشان ارسال کردیم را بررسی کنند درخواست میکنیم که این نظام میراثی را حمایت کنند وبه عنوان یک میراث جهانی مورد تایید قرار بگیرد‌.

در ادامه این سفره یک روزه پرفسور لی از بازار بَر، انجیرستان های  استهبان و کارخانه بسته بندی انجیر بازدید کردند‌.

 

 

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.